Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon

Källarfranska

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 90 min.
  • Portioner: 16 st

Ingredienser

Skala
  • 5 dl mjölk (37 grader)
  • 50 g jäst
  • 12 dl vetemjöl
  • 2 tsk salt
  • 2 msk matolja

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke.
  2. Tillsätt lite av mjölken och lös upp jästen.
  3. Tillsätt resterande mjölk, salt, olja och mjöl.
  4. Knåda degen väl.
  5. Låt degen jäsa under bakduk i 40 minuter.
  6. Ta upp degen och lägg på mjölat bakbord. Knåda degen och dela den i två delar.
  7. Rulla varje del till en tunn limpa och dela varje del i 8 bitar.
  8. Vänd bitarna i mjöl och vik dubbelt, lägg dem sedan på ugnsplåt med bakplåtspapper.
  9. Låt frallorna jäsa 30 minuter täckt med bakduk.
  10. Sätt ugnen på 225 grader.
  11. Grädda i mitten av ugnen i 10 – 12 minuter.
  12. Låt frallorna svalna något på galler.

Tips

Det går bra att byta ut 2 dl vetemjöl till rågsikt.

  • Recept av: Kajsa Rosqvist
cross-circle