Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon

Julens våfflor med lingongrädde

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 20 min.
  • Portioner: 6 st.

Ingredienser

Skala

Till våfflorna

  • 125 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk strösocker
  • 1 ½ msk pepparkakskrydda
  • 2 dl kallt vatten alt mineralvatten

Till lingongrädden

  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl rårörda lingon alt. lingonsylt

Gör så här

  1. Smält smöret och låt det svalna något.
  2. Blanda mjöl, bakpulver, salt, strösocker, vaniljsocker och pepparkakskrydda i en skål.
  3. Tillsätt vatten, ägg och smält smör och vispa samman till en jämn och fin smet.
  4. Grädda dina våfflor i smörat våffeljärn.
  5. Vispa grädden.
  6. Blanda försiktigt ner rårörda lingon eller lingonsylt i grädden.
  7. Servera dina nygräddade och juliga våfflor med lingongrädden.
  • Recept av: Kajsa Rosqvist
cross-circle