Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon

Julgranola

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 60 min.
  • Portioner: 12 dl.

Ingredienser

Skala
  • 6 dl havregryn
  • 2 dl hela hasselnötter
  • 1 dl solroskärnor
  • 1/2 dl linfrön
  • 2 tsk malen kardemumma
  • 2 tsk malen kanel
  • 1 dl flytande honung
  • 2 msk rapsolja
  • 100 g torkade tranbär

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Hacka hasselnötterna grovt.
  3. Blanda havregryn, solroskärnor, linfrön, hasselnötter, kardemumma och kanel i en bunke.
  4. Tillsätt flytande honung och rapsolja i samma bunke och rör om.
  5. Fördela blandningen på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper.
  6. Grädda granolan i mitten av ugnen i cirka 40 min.
  7. Ta ut plåten med granolan från ugnen och låt den svalna helt.
  8. Blanda i torkade tranbär tillsammans med granolan.
  9. Häll upp och förvara granolan i lufttäta burkar.
  • Recept av: Kajsa Rosqvist
cross-circle