Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon

Jordnötsbars

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 15 min.
  • Portioner: 12 st.

Ingredienser

Skala
  • 1 burk krämig jordnötssmör (350g)
  • 1/2 dl flytande honung
  • 2 ½ dl kokosmjöl
  • 100 g mörk choklad
  • 2 msk kokosolja
  • Flingsalt till topping

Gör så här

  1. Blanda samman jordnötssmör och honung i en skål.
  2. Tillsätt kokosmjöl och blanda väl till en smidig massa.
  3. Fördela massan i en form klädd med bakplåtspapper.
  4. Smält choklad tillsammans med kokosolja.
  5. Fördela den smälta chokladen över jordnötsmassan.
  6. Toppa med flingsalt och ställ formen i frysen minst en timme.
  7. Skär upp i lagom stora bars och njut!
  8. Förvara dina bars i frysen.

Tips

Kokosmjöl har ett högt värde protein och kostfiber. Det är en vanlig mjölsort i glutenfria bakverk.
Mjölsorten suger åt sig mycket vätska vilket gör att den passar särskilt bra till just dessa bars.

  • Recept av: Kajsa Rosqvist
cross-circle