Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon

Havrevåfflor

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 40 min.
  • Portioner: 8 st.

Ingredienser

Skala
  • 5 dl mjölk
  • 3 dl havremjöl
  • 2 ägg
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 ½ tsk bakpulver

Gör så här

  1. Blanda havremjöl, salt, vaniljpulver och bakpulver i en bunke.
  2. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en klumpfri smet.
  3. Vispa ner resterande mängd mjölk och äggen.
  4. Låt smeten stå och svälla ca 20 minuter.
  5. Hetta upp ett våffeljärn och pensla det med smör.
  6. Grädda våfflorna tills de fått en fin färg och en frasig yta.
  7. För att få våfflorna riktigt frasiga är det viktigt att inte öppna våffeljärnet för tidigt utan låta dem gräddas färdigt helt.
  8. Servera våfflorna nygräddade.

Tips

Öppna inte våffeljärnet för tidigt, utan låt våfflorna gräddas färdigt helt. Havremjöl går utmärkt att göra själv genom att mixa havregryn till mjöl i en blender/matberedare.

  • Recept av: Kajsa Rosqvist
cross-circle