Ingredienser
Skala
- 5 dl mjölk
- 3 dl havremjöl
- 2 ägg
- 1/2 tsk salt
- 1 krm vaniljpulver
- 1 ½ tsk bakpulver
Gör så här
- Blanda havremjöl, salt, vaniljpulver och bakpulver i en bunke.
- Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en klumpfri smet.
- Vispa ner resterande mängd mjölk och äggen.
- Låt smeten stå och svälla ca 20 minuter.
- Hetta upp ett våffeljärn och pensla det med smör.
- Grädda våfflorna tills de fått en fin färg och en frasig yta.
- För att få våfflorna riktigt frasiga är det viktigt att inte öppna våffeljärnet för tidigt utan låta dem gräddas färdigt helt.
- Servera våfflorna nygräddade.
Tips
Öppna inte våffeljärnet för tidigt, utan låt våfflorna gräddas färdigt helt. Havremjöl går utmärkt att göra själv genom att mixa havregryn till mjöl i en blender/matberedare.