Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon

Havrescones

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 20 min.
  • Portioner: 4 port.

Ingredienser

Skala
  • 3 dl havregryn
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 50 g smör (rumstempererat)
  • 2 dl mjölk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  3. Tillsätt smöret och finfördela det med fingrarna.
  4. Tillsätt mjölken och blanda ihop till en lös deg.
  5. Dela degen i två delar och forma två brödkakor.
  6. Lägg brödkakorna på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
  7. Mjöla händerna alt. skölj händerna i kallt vatten för att lättare arbeta med den lösa degen.
  8. Skär två snitt i varje brödkaka likt ett kryss, och strö slutligen över lite havregryn.
  9. Grädda sconesen mitt i ugnen ca. 10–12 minuter.
  10. Njut av dina nybakade scones!
  • Recept av: Kajsa Rosqvist
cross-circle