Ingredienser
Skala
- 3 dl havregryn
- 3 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1/2 tsk salt
- 50 g smör (rumstempererat)
- 2 dl mjölk
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
- Tillsätt smöret och finfördela det med fingrarna.
- Tillsätt mjölken och blanda ihop till en lös deg.
- Dela degen i två delar och forma två brödkakor.
- Lägg brödkakorna på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
- Mjöla händerna alt. skölj händerna i kallt vatten för att lättare arbeta med den lösa degen.
- Skär två snitt i varje brödkaka likt ett kryss, och strö slutligen över lite havregryn.
- Grädda sconesen mitt i ugnen ca. 10–12 minuter.
- Njut av dina nybakade scones!