Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon

Havrefrallor

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

    Ingredienser

    Skala
    • 50 g jäst
    • 6 dl mjölk
    • 2 tsk salt
    • 2 msk mörk sirap
    • 2 msk rapsolja
    • 1 dl russin
    • 3 dl havregryn
    • 1012 dl rågsikt
    • 2 msk havregryn (som topping)

    Gör så här

    1. Värm mjölken till 37 grader.
    2. Smula jästen i en bunke. Häll lite av den ljumna mjölken i bunken och lös upp jästen.
    3. Häll i resterande mjölk, salt, sirap, rapsolja, havregryn och russin, och rör om.
    4. Blanda i rågsikten, lite i taget, till en lagom smidig deg.
    5. Knåda degen väl för hand, med elvispens degkrokar eller i en hushållsmaskin.
    6. Låt degen jäsa i bunken under bakduk 30 minuter till dubbel storlek.
    7. Ta upp degen på bakbord och knåda ihop den.
    8. Dela degen i 16 bitar och forma bitarna till frallor. Ta mer mjöl om det behövs.
    9. Fördela frallorna på ugnsplåtar med bakplåtspapper.
    10. Pensla frallorna med kallt vatten och strö på havregryn.
    11. Låt frallorna jäsa 30 minuter under bakduk.
    12. Sätt ugnen på 225 grader.
    13. Grädda frallorna mitt i ugnen i 12  – 15 minuter.
    14. Njut av dina hembakade havrefrallor!
    • Recept av: Kajsa Rosqvist
    cross-circle