Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon

Hasselnötsglass

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 10 min (exkl. infrysning).
  • Portioner: 8 port.

Ingredienser

Skala
  • 500 ml kokosgrädde
  • 2 ½ dl hasselnötskräm
  • 1 st mogen banan 
  • 1/2 dl hasselnötter (till topping)

Gör så här

  1. Hacka hasselnötterna grovt.
  2. Mosa bananen med en gaffel.
  3. Vispa samman kokosgrädde, hasselnötskräm och mosad banan i en bunke i ca 2 min. Tänk på att använda elvisp.
  4. Häll upp smeten i en form och toppa med hackade hasselnötter.
  5. Ställ formen med glassen i frysen minst 4 timmar.
  6. Ställ fram glassen 30 min innan servering.
  7. Nu är glassen färdig att serveras.

Tips

Om du vill ha mer sötma i glassen, klicka då i omkring en matsked flytande honung.

  • Recept av: Kajsa Rosqvist
cross-circle