Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon

Granolatårta

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 60 min.
  • Portioner: 12 st.

Ingredienser

Skala

Till botten

  • 4 dl havregryn
  • 2 dl osaltade cashewnötter
  • 1 dl kokosflingor
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 1/2 dl flytande honung
  • 50 g smör
  • 2 mogna bananer

Till formen

  • 1 msk smör
  • 1 msk kokosflingor

Chokladmousse

  • 180 g mörk choklad
  • 2 äggulor
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 3 dl vispgrädde

Passionsfruktmousse

  • 8 st passionsfrukter
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 tsk vanijpulver
  • 3 st äggulor

Till garnering

  • 20 g mörk choklad
  • 1 st passionsfrukt

Gör så här

Botten

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Mixa hälften av havregrynen med en stavmixer.
  3. Smält smöret och låt det svalna något.
  4. Mät upp 2 dl cashewnötter och hacka dem fint.
  5. Mosa bananerna med en gaffel.
  6. Smöra en springform 24 cm och bröa med kokosflingor.
  7. Blanda samtliga ingredienser till skalet i en bunke.
  8. Lägg blandningen i formen och tryck ut den över hela formen.
  9. Grädda skalet i cirka 20 min i nedre delen av ugnen.
  10. Låt svalna helt.

Chokladmousse

  1. Smält chokladen och låt den svalna något.
  2. Vispa grädden.
  3. Vispa ner den smälta chokladen och vaniljpulvret i grädden.
  4. Vispa till sist ner äggulorna.
  5. Häll chokladmoussen i granolaskalet.

Passionsfruktsmousse

  1. Gröp ur passionsfrukterna och sila innehållet genom en finmaskig sil.
  2. Vispa grädden och vispa ner saften från passionsfrukterna, vaniljpulver och till sist äggulor.
  3. Häll passionsfruktsmoussen över chokladmoussen.
  4. Låt tårtan stå i frysen minst 3 timmar innan servering.
  5. Garnera tårtan med passionsfrukt och hyvlad choklad innan servering.
  • Recept av: Kajsa Rosqvist
cross-circle