Ingredienser
Skala
- 3 ½ dl havregryn
 - 1 ½ dl kokos
 - ½ dl hackade hasselnötter
 - ½ dl kokosolja
 - ½ dl flytande honung
 - (Lite olja till muffinsplåten)
 
Ingredienser till bäryoghurten:
- 125 g färska blåbär
 - 3 dl turkisk yoghurt
 - 1 msk flytande honung
 
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
 - Blanda havregryn, kokos och hasselnötter i en skål.
 - Smält kokosoljan tillsammans med honungen i en kastrull.
 - Blanda samman den smälta kokosoljan och honungen med havregryn, kokos och hasselnötter.
 - Olja in en muffinsplåt.
 - Fördela smeten i formarna.
 - Tryck till smeten ordentligt i formarna. Använd gärna en liten sked i detta moment.
 - Grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter eller tills granolan fått en fin färg.
 
Nedan följer instruktioner för bäryoghurten
- Mixa färska blåbär (spara några blåbär till toppningen).
 - Blanda samman mixade blåbär, turkisk yoghurt och honung.
 - Fyll formarna med yoghurten och toppa med blåbär.
 
Tips
I detta recept är granolaskålarna fyllda med blåbärsyoghurt men det går självklart bra med en annan typ av yoghurt, alternativt kesella eller kvarg.
