Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon

Granolaskålar med bäryoghurt

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 30 min.
  • Portioner: 12 st.

Ingredienser

Skala
  • 3 ½ dl havregryn
  • 1 ½ dl kokos
  • ½ dl hackade hasselnötter
  • ½ dl kokosolja
  • ½ dl flytande honung
  • (Lite olja till muffinsplåten)

Ingredienser till bäryoghurten:

  • 125 g färska blåbär
  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 1 msk flytande honung

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda havregryn, kokos och hasselnötter i en skål.
  3. Smält kokosoljan tillsammans med honungen i en kastrull.
  4. Blanda samman den smälta kokosoljan och honungen med havregryn, kokos och hasselnötter.
  5. Olja in en muffinsplåt.
  6. Fördela smeten i formarna.
  7. Tryck till smeten ordentligt i formarna. Använd gärna en liten sked i detta moment.
  8. Grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter eller tills granolan fått en fin färg.

Nedan följer instruktioner för bäryoghurten

  1. Mixa färska blåbär (spara några blåbär till toppningen).
  2. Blanda samman mixade blåbär, turkisk yoghurt och honung.
  3. Fyll formarna med yoghurten och toppa med blåbär.

Tips

I detta recept är granolaskålarna fyllda med blåbärsyoghurt men det går självklart bra med en annan typ av yoghurt, alternativt kesella eller kvarg.

  • Recept av: Kajsa Rosqvist
cross-circle