Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon

Fyllda gifflar

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

    Ingredienser

    Skala
    • 25 g jĂ€st
    • 6 dl mjölk (fingervarmt)
    • 2 st Ă€gg
    • 12–14 dl vetemjöl
    • 2 tsk salt
    • 150 g smör (rumstempererat)

    Fyllning

    • Riven mozzarella
    • Strimlad skinka

    Till pensling och topping

    • 1 st Ă€gg
    • Svarta sesamfrön

    Gör sÄ hÀr

    1. Smula jÀsten i en bunke.
    2. HÀll fingervarm mjölk i bunken och lös upp jÀsten helt.
    3. Vispa ner Àgg i samma bunke.
    4. HÀll mjöl i en annan bunke och tillsÀtt salt.
    5. Arbeta in det rumstempererade smöret med mjölet.
    6. HÀll vÀtskan över mjölblandningen och arbeta degen mycket vÀl.
    7. Strö lite mjöl över den arbetade degen och lÄt den jÀsa i 60 minuter tÀckt med bakduk.
    8. Ta upp degen pÄ mjölat bakbord och dela degen i fyra delar.
    9. Kavla ut varje del till en rundel.
    10. SkĂ€r ca 6–8 st snibbar av varje rundel.
    11. LÀgg lite ost och skinka pÄ varje snibb och vik ihop dem till gifflar genom att börja rulla den breda sidan. Vik in snibben pÄ undersidan.
    12. LÀgg gifflarna pÄ ugnsplÄtar med bakplÄtspapper.
    13. LÄt dem jÀsa i 30 minuter under bakduk.
    14. SÀtt ugnen pÄ 225 grader.
    15. Pensla gifflarna med uppvispat Àgg och strö pÄ sesamfrön.
    16. GrĂ€dda gifflarna mitt i ugnen i ca 10–12 minuter eller tills de fĂ„tt fin fĂ€rg.
    17. LÄt dem svalna av pÄ galler och njut av dina hembakade gifflar. Frys gÀrna ner de som inte gÄr Ät samma dag.

    Tips

    Det gÄr bra att fylla sina gifflar med annat, exempelvis sylt eller Àppelmos. Det gÄr ocksÄ att baka dessa gifflar helt utan fyllning.

    • Recept av: Kajsa Rosqvist
    cross-circle