Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon

Frukostfrallor i långpanna

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 120 min.
  • Portioner: 22 st.

Ingredienser

Skala
  • 50 gr jäst
  • 3 dl mjölk
  • 3 dl vatten
  • 2 tsk salt
  • 0,5 dl rapsolja
  • 1 dl sirap
  • 10 dl rågsikt
  • 57 dl vetemjöl (spara lite av mjölet till utbakningen)

Gör så här

  1. Smula jästen i en stor bunke och värm mjölken till ca 37 grader.
  2. Häll lite av vätskan i bunken med jästen och lös upp jästen. Häll i resten av vätskan.
  3. Blanda i salt, olja och sirap och rör om.
  4. Häll i rågsikten och därefter vetemjölet. Häll försiktigt i vetemjölet lite i taget så degen blir lagom fast.
  5. Knåda degen på ett mjölat bakbord eller använd degkrokar och knåda degen i bunken. Du behöver knåda degen med degkrokar ca 5 minuter eller något längre för hand.
  6. Låt degen jäsa i bunken i 50 minuter.
  7. Ta upp degen på ett mjölat bakbord, och knåda igenom degen så den blir lätt att arbeta med.
  8. Dela degen i två delar. Rulla varje del till en rulle och skär ut lagom stora bitar som du rullar till små bullar.
  9. Lägg bullarna i en form med bakplåtspapper i.
  10. Klipp ett stort jack i varje bulle och strö över lite vetemjöl.
  11. Låt bullarna jäsa ca 40 minuter och sätt ugnen på 225 grader.
  12. Grädda bullarna i mitten av ugnen 12–14 minuter tills de är lagom gyllenbruna.
  13. Ta ut dem, låt dem svalna i formen och njut av dina goda frukostfrallor.
  • Recept av: Kajsa Rosqvist
cross-circle