Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon

Fröknäcke med flingsalt

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 90 min.
  • Portioner: 1 plåt

Ingredienser

Skala
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 dl vetemjöl eller majsmjöl
  • 1/2 dl linfrön 
  • 1/2 dl rapsolja 
  • 2 dl vatten (kokande)
  • Flingsalt (till toppning)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Blanda ihop de torra ingredienserna.
  3. Blanda sedan i olja och vatten i de torra ingredienserna.
  4. Låt smeten stå och svälla i cirka 10 minuter.
  5. Fördela smeten på en plåt med bakplåtspapper.
  6. Strö flingsalt över smeten
  7. Grädda dina knäckebröd mitt i ugnen i mellan cirka 50 och 60 minuter.
  8. Låt knäckebröden svalna på ett ugnsgaller.
  • Recept av: Karl Rosqvist
cross-circle