Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon

Frö- och nötkakor

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 35 min.
  • Portioner: 6 st.

Ingredienser

Skala
  • 2 dl hackade cashewnötter
  • 1 dl ljusa sesamfrön
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl solrosfrön
  • 1/2 dl ljus sirap
  • 2 krm salt
  • 100 g choklad (kan uteslutas)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda nötter, frön och salt i en skål och rör om.
  3. Tillsätt sirap och rör om så sirapen fördelar sig jämnt i blandningen.
  4. Klicka ut sex st högar av blandningen på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
  5. Platta till smeten och forma den till tunna och runda kakor med rena händer. Det går särskilt enkelt att forma smeten om du har lite kallvatten på händerna.
  6. Grädda kakorna i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
  7. Låt kakorna svalna och stelna innan du tar upp dem från plåten.
  8. Smält chokladen och doppa undersidan av varje kaka i den.
  9. Lägg tillbaka kakorna på bakplåtspappret med den smälta chokladen uppåt.
  10. Ställ kakorna svalt tills chokladen stelnat.
  11. Njut av dina härligt goda melliskakor!
  • Recept av: Kajsa Rosqvist
cross-circle