Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon

Frö- och nötbröd

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 90 min
  • Portioner: 1 brödkaka

Ingredienser

Skala
  • 150 g torkade aprikoser
  • 2 dl valnötter
  • 2 dl cashewnötter
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl pumpafrön
  • 1/2 dl chiafrön
  • 4 dl rågsikt
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 ½ salt
  • 5 dl naturell yoghurt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Hacka nötter grovt och klipp aprikoserna i bitar.
  3. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke.
  4. Häll ner nötter, frön och frukt i mjölblandningen och blanda runt.
  5. Tillsätt yoghurten och blanda väl.
  6. Klä en brödform med bakplåtspapper. (Blöt bakplåtspappret och krama sedan ur vattnet för att lättare kunna forma det.)
  7. Fördela smeten i formen.
  8. Grädda brödet i den nedre delen av ugnen ca 60 – 70 minuter.
  • Recept av: Kajsa Rosqvist
cross-circle