Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon

Enkla bars med crunch

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 20 min.
  • Portioner: Ca. 22 st.

Ingredienser

Skala
  • 20 dadlar
  • 1 dl jordnötssmör
  • 3 dl havregryn
  • 2 dl flingor
  • 50 g mörk choklad
  • Flingsalt till topping

Gör så här

  1. Blötlägg dadlarna 10 minuter om de är torra.
  2. Kärna ur dem och lägg dem i en bunke tillsammans med havregryn och jordnötssmör.
  3. Blanda ingredienserna ordentligt med händerna till en formbar massa.
  4. Tryck ut massan i en liten form klädd med bakplåtspapper.
  5. Krossa flingorna exempelvis genom att lägga dem i en påse och rulla med en kavel över påsen med flingorna.
  6. Blanda ner de krossade flingorna i massan.
  7. Fördela massan i en liten form klädd med bakplåtspapper.
  8. Ställ formen i frysen minst 1 timme.
  9. Lyft upp bakplåtspappret och dela upp massan till lagom stora bars.
  10. Smält chokladen och ringla den över dina bars.
  11. Strö lite flingsalt över chokladen.
  12. Njut av dina enkla och goda bars.

Tips

Frystid på minst 1 timme krävs. Förvara gärna dina bars i frysen för att säkerställa att de behåller en perfekt konsistens. 

  • Recept av: Kajsa Rosqvist
cross-circle