Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon

Energibars

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 30 min
  • Portioner: 6–8 st

Ingredienser

Skala
  • 1 dl hackade cashewnötter
  • 1 dl hackade hasselnötter
  • 1 ½ dl pumpakärnor
  • 1 ½ dl solroskärnor
  • 2 krm salt
  • 1/2 dl ljus sirap
  • Lite mörk choklad till topping

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda nötter, frön, salt och sirap i en skål.
  3. Häll ut blandningen i en form med bakplåtspapper.
  4. Tryck ut blandningen ordentligt i formen och pressa ihop den med exempelvis en slickepott.
  5. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.
  6. Låt svalna helt.
  7. Dela kakan i lagom stora bitar.
  8. Smält chokladen och ringla den över barsen.
  9. Förvara dessa bars i frysen, då håller de längre och får rätt konsistens.
  • Recept av: Kajsa Rosqvist
cross-circle