Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon

Chokladrutor med banan

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 40 min.
  • Portioner: 12 st.

Ingredienser

Skala
  • 2 ½ dl havregryn
  • 2 ½ dl havremjöl/vetemjöl
  • 2 st bananer
  • 1/2 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl chokladknappar

Till topping

Topping:

  • 1/2 dl jordnötssmör
  • Ev. några chokladknappar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Mosa bananerna med en gaffel.
  3. Blanda samtliga ingredienser i en skål.
  4. Fördela smeten i ugnsform täckt med bakplåtspapper.
  5. Toppa smeten med jordnötssmör och dra ut jordnötssmöret över hela smeten med en gaffel. Toppa ev. med chokladknappar.
  6. Grädda i mitten av ugnen ca 20–25 minuter.
  7. Låt svalna, skär upp i lagom stora rutor och servera.

Tips

Det går bra att helt utesluta chokladknappar om du önskar.

  • Recept av: Kajsa Rosqvist
cross-circle