Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon

Chokladgranola

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 60 min.
  • Portioner: 1 plåt.

Ingredienser

Skala
  • 12 dl havregryn
  • 1/2 dl kakao
  • 1 dl pumpafrön
  • 1/2 tsk salt
  • 1 dl flytande honung
  • 1 dl rapsolja
  • 1/2 dl vatten
  • 2 dl kokoschips

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Blanda olja, honung och vatten i en kastrull och låt koka upp under omrörning.
  3. Blanda havregryn, pumpafrön, salt och kakao i en bunke.
  4. Häll den varma vätskan över grynblandningen och blanda väl.
  5. Klä en ugnsplåt med bakplåtspapper och fördela blandningen på plåten.
  6. Grädda granolan mitt i ugnen i ca 40 minuter.
  7. Rör om ett par gånger under rostningen.
  8. Ta ut granolan från ugnen och låt den svalna helt.
  9. Det är först när den svalnat helt som granolan blir "crunchy".
  10. Blanda i 2 dl kokoschips i din chokladgranola.
  11. Den är nu klar att servera.

Tips

Vill du ha en ännu lyxigare chokladgranola blandar du i 1–2 dl chokladknappar i granolan när den har svalnat.

  • Recept av: Kajsa Rosqvist
cross-circle