Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon

Choklad- och bananmuffins

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4 from 2 reviews

  • Total tid: 40 min.
  • Portioner: 12 st.

Ingredienser

Skala
  • 2 ägg
  • 2 bananer
  • 1 dl jordnötssmör
  • 2 msk kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 dl havremjöl (vetemjöl går också bra)
  • 1/2 dl olja
  • 1 dl mjölk

Till topping

  • 50 g mörk choklad
  • 2 msk kokosflingor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Mosa bananerna med en gaffel.
  3. Vispa samman mosad banan och ägg i en bunke.
  4. Tillsätt olja, jordnötssmör och mjölk i samma bunke.
  5. Vispa samman till en jämn smet.
  6. Blanda alla torra ingredienser i en annan bunke.
  7. Vänd ner de torra ingredienserna i äggsmeten och vispa försiktigt till en jämn smet.
  8. Placera ut 12 muffinsformar på en muffinsplåt eller på en ugnsplåt.
  9. Fördela smeten i formarna.
  10. Grädda dina muffins i mitten av ugnen ca 20 minuter.
  11. Ta ut dem från ugnen och låt svalna helt.
  12. Smält choklad till toppingen och ringla den smälta chokladen över dina muffins.
  13. Strö direkt över lite kokosflingor.

Tips

Det går också bra att baka dessa muffins på vetemjöl istället för havremjöl. Använder du havremjöl kan du antingen göra ditt eget genom att mixa havregryn till ett fint mjöl eller använda färdigt havremjöl.

  • Recept av: Kajsa Rosqvist
cross-circle