Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon

Chocolate chip cookies

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 40 min.
  • Portioner: 12 st.

Ingredienser

Skala
  • 75 gram smör
  • 2 dl vetemjöl (alt mandelmjöl eller havremjöl)
  • 1 ägg
  • 1 dl jordnötssmör
  • 2 msk flytande honung
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 150 g mörk choklad
  • Flingsalt till topping

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull på spisen eller i micro.
  3. Blanda samman mjöl, bakpulver och salt.
  4. Vispa upp ägg med elvisp i en annan skål. Tillsätt jordnötssmör, honung och smör och vispa lite till.
  5. Blanda samman smeten och mjölblandningen.
  6. Hacka 100 g choklad grovt (spara resterande choklad till senare).
  7. Blanda ner den grovhackade chokladen i kakdegen.
  8. Rulla kakdegen till 12 bollar och lägg dem på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
  9. Tryck till kakorna ordentligt med handen och sedan med en gaffel.
  10. Grädda kakorna mitt i ugnen mellan ca. 8 – 10 minuter.
  11. Låt kakorna svalna helt på galler.
  12. Smält 50 g choklad och doppa en bit av varje kaka i chokladen.
  13. Strö flingsalt över chokladen.
  14. Nu är dina kakor redo att serveras.
  • Recept av: Kajsa Rosqvist
cross-circle