Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon

Äppelkräm med vanilj och kardemumma

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

  • Total tid: 15 min.
  • Portioner: 4 port.

Ingredienser

Skala

Ingredienser

  • 6 st medelstora äpplen
  • 4 dl vatten
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 st vaniljstång
  • 4 msk strösocker

Redning

  • 2 msk potatismjöl
  • 1/2 dl vatten

Gör så här

  1. Skala äpplena och skär dem i små tärningar.
  2. Ta fram vaniljstången och gör ett snitt på längden av den med hjälp av en kniv. Öppna därefter upp vaniljstången och skrapa ur vaniljfröna. 
  3. Placera äppelbitarna, vaniljstången, vaniljfröna, kardemumman och sockret i en kastrull.
  4. Häll på vattnet och koka upp blandningen på spisen. Låt blandningen koka på medelvärme tills äppelbitarna har mjuknat, vilket i regel tar mellan cirka 5 och 10 minuter. 
  5. Ställ bort kastrullen från värmen.
  6. Ta fram en liten skål, häll i vattnet och rör ut potatismjölet så en redning skapas.
  7. Häll ner redningen i äppelkrämen. Se till att hälla ned redningen i en tunn stråle och rör om under tiden du häller ned redningen i äppelkrämen.
  8. Ställ tillbaka äppelkrämen på värmen och låt krämen koka upp igen under omrörning. När du ser de första bubblorna är äppelkrämen färdigkokt och redo att ställas av från värmen igen.
  9. Låt krämen svalna.
  10. Njut av mumsig äppelkräm med vanilj och kardemumma!
  • Recept av: Kajsa Rosqvist
cross-circle