Ingredienser
Skala
- 50 g jäst
- 5 dl mjölk
- 75 g smör (rumstempererat)
- 1/2 dl ljus sirap
- 2 tsk salt
- 6 dl rågsikt
- 6 dl vetemjöl
Gör så här
- Värm mjölken tills den är fingervarm, alltså 37 grader.
- Smula jästen i en bunke och rör ner den fingervarma mjölken så att jästen löser sig helt.
- Tillsätt sirap, vetemjöl, rågsikt, salt och smör i bunken.
- Arbeta degen väl.
- Täck degen med bakduk och låt degen jäsa 50 minuter.
- Kavla ut degen på ett mjölat bakbord, och nagga degen tätt med en gaffel. Det är viktigt att nagga brödet ordentligt så att det inte puffar upp allt för mycket.
- Stansa ut rundlar på mellan cirka 12 - 14 cm i diameter.
- Lägg brödkakorna på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
- Pudra lite vetemjöl över brödet.
- Låt brödet jäsa under bakduk 30 minuter.
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Grädda brödet mitt i ugnen i cirka 6 minuter.
- Låt polarkakorna svalna på galler.
- Nu är dina polarkakor färdiga att serveras.
