Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon

Polarkakor

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 120 min.
  • Portioner: 16 st.

Ingredienser

Skala
  • 50 g jäst
  • 5 dl mjölk
  • 75 g smör (rumstempererat)
  • 1/2 dl ljus sirap
  • 2 tsk salt
  • 6 dl rågsikt
  • 6 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Värm mjölken tills den är fingervarm, alltså 37 grader.
  2. Smula jästen i en bunke och rör ner den fingervarma mjölken så att jästen löser sig helt.
  3. Tillsätt sirap, vetemjöl, rågsikt, salt och smör i bunken.
  4. Arbeta degen väl.
  5. Täck degen med bakduk och låt degen jäsa 50 minuter.
  6. Kavla ut degen på ett mjölat bakbord, och nagga degen tätt med en gaffel. Det är viktigt att nagga brödet ordentligt så att det inte puffar upp allt för mycket.
  7. Stansa ut rundlar på mellan cirka 12 - 14 cm i diameter.
  8. Lägg brödkakorna på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
  9. Pudra lite vetemjöl över brödet.
  10. Låt brödet jäsa under bakduk 30 minuter.
  11. Sätt ugnen på 250 grader.
  12. Grädda brödet mitt i ugnen i cirka 6 minuter.
  13. Låt polarkakorna svalna på galler.
  14. Nu är dina polarkakor färdiga att serveras.
  • Recept av: Kajsa Rosqvist
cross-circle