Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon

Granola salt karamell

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 20 min + tid i ugn.
  • Portioner: 1 plåt.

Ingredienser

Skala
  • 12 st färska dadlar
  • 1/2 dl jordnötssmör
  • 2 dl kallt vatten
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 8 dl havregryn
  • 2 dl blandade nötter
  • 2 dl blandade frön

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Kärna ur dadlarna. Mixa dadlar, vatten, jordnötssmör, rapsolja och salt till en slät massa.
  3. Grovhacka nötterna.
  4. Blanda frön och grovhackade nötter i en skål.
  5. Häll karamellblandningen i skålen och blanda runt.
  6. Bred ut blandningen på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
  7. Grädda i mitten av ugnen ca 40 minuter. Rör om då och då.
  8. Stäng av ugnen men låt granolan stå kvar i ytterligare ca 20–30 minuter för att torka till.
  9. Ta ut plåten och låt granolan svalna helt innan du häller upp den i burkar.
  • Recept av: Kajsa Rosqvist
cross-circle