Ingredienser
Skala
- 12 st färska dadlar
 - 1/2 dl jordnötssmör
 - 2 dl kallt vatten
 - 2 msk rapsolja
 - 1 tsk flingsalt
 - 8 dl havregryn
 - 2 dl blandade nötter
 - 2 dl blandade frön
 
Gör så här
- Sätt ugnen på 150 grader.
 - Kärna ur dadlarna. Mixa dadlar, vatten, jordnötssmör, rapsolja och salt till en slät massa.
 - Grovhacka nötterna.
 - Blanda frön och grovhackade nötter i en skål.
 - Häll karamellblandningen i skålen och blanda runt.
 - Bred ut blandningen på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
 - Grädda i mitten av ugnen ca 40 minuter. Rör om då och då.
 - Stäng av ugnen men låt granolan stå kvar i ytterligare ca 20–30 minuter för att torka till.
 - Ta ut plåten och låt granolan svalna helt innan du häller upp den i burkar.
 
