Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon

Enkelt nöt- och fröbröd

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 10 min + tid i ugn.
  • Portioner: 1 brödkaka

Ingredienser

Skala
  • 1 dl hasselnötter
  • 1 dl valnötter
  • 1 dl cashewnötter
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl pumpafrön
  • 1 dl solrosfrön
  • 3 dl havregryn
  • 1 ½ dl salt
  • 5 ägg
  • 2 msk rapsolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Vispa ihop ägg, rapsolja och salt i en bunke.
  3. Tillsätt resterande ingredienser och rör om till en smet.
  4. Klä en brödform med bakplåtspapper, blöt gärna upp bakplåtspappret och krama ur vattnet ordentligt så formar det sig lättare i formen.
  5. Fördela smeten i formen.
  6. Grädda brödet i nedre delen av ugnen ca 60 minuter.
  7. Låt svalna en stund i formen. Lyft sedan ut brödet från formen och låt svalna helt.
  8. Dra bort bakplåtspappret från brödet och skär upp brödet i lagom stora skivor vid servering.
  • Recept av: Kajsa Rosqvist
cross-circle