Ingredienser
Skala
- 1 dl hasselnötter
- 1 dl valnötter
- 1 dl cashewnötter
- 1 dl linfrön
- 1 dl pumpafrön
- 1 dl solrosfrön
- 3 dl havregryn
- 1 ½ dl salt
- 5 ägg
- 2 msk rapsolja
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader
- Vispa ihop ägg, rapsolja och salt i en bunke.
- Tillsätt resterande ingredienser och rör om till en smet.
- Klä en brödform med bakplåtspapper, blöt gärna upp bakplåtspappret och krama ur vattnet ordentligt så formar det sig lättare i formen.
- Fördela smeten i formen.
- Grädda brödet i nedre delen av ugnen ca 60 minuter.
- Låt svalna en stund i formen. Lyft sedan ut brödet från formen och låt svalna helt.
- Dra bort bakplåtspappret från brödet och skär upp brödet i lagom stora skivor vid servering.