Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon

Apelsinmarmelad med smak av jul

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 45 min.
  • Portioner: 14 dl.

Ingredienser

Skala
  • 1 kg apelsiner.
  • 4 dl vatten.
  • 900 gr syltsocker.
  • 2 st långa kanelstänger eller 4 st korta.
  • 1 liten bit ingefära.

Gör så här

  1. Skala apelsinerna och ta bort det mesta av det vita under skalet. Dela därefter apelsinen i klyftor och skär klyftorna i bitar.
  2. Lägg apelsinbitarna, kanelstängerna och ingefäran i en gryta. Häll i vattnet och koka allt i 20 minuter.
  3. Häll i sockret sakta under omrörning. Koka upp igen och låt allt koka kraftigt i mellan cirka 10 och 15 minuter.
  4. Låt marmeladen svalna lite innan du häller upp den i varma och rengjorda burkar.

Tips

Om du vill ha en mer finfördelad marmelad så kan du köra med en mixer en kort stund innan du häller i sockret.

  • Recept av: Kajsa Rosqvist
cross-circle