Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon

Äggmuffins med tomat och fetaost

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 40 min.
  • Portioner: 12 st.

Ingredienser

Skala
  • 150 g fetaost
  • 2 tomater
  • En liten påse bladspenat (65 g)
  • 8 normalstora ägg
  • 1 dl mjölk eller vispgrädde
  • 1 dl riven ost + lite till topping
  • Salt och peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa samman ägg och mjölk/grädde.
  3. Tillsätt riven ost, salt och peppar.
  4. Smörj en muffinsplåt med smör. Det går också bra att använda silikonformar.
  5. Hacka spenat och skiva tomat i mindre bitar.
  6. Fördela fetaost, spenat och tomat i botten på muffinsformarna.
  7. Häll över äggblandningen.
  8. Toppa ev. med lite ost.
  9. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter eller tills de fått fin färg.
  10. Låt svalna av något innan du tar dem ur formen.

Tips

Äggmuffins kan varieras mycket genom att du byter ut fyllningen. Några exempel på andra goda fyllningar är ost och bacon eller lax och dill.

  • Recept av: Kajsa Rosqvist
cross-circle